بازار گران مصنوعات چوبی در یزد| شهرک چوب قیمتها را تعدیل میکند؟
اجتماعي
بزرگنمايي:
خبر یزد - ؛ بازار عرضه مصنوعات چوبی در یزد چندان مناسب نیست. فعالیت کسبه این صنف در مناطق گران قیمت یزد از جمله صفائیه، خیابان آیت الله کاشانی، خیابان سلمان فارسی و بلوار جمهوری بر قیمت های عرضه تاثیر بسزایی دارد چرا که اجاره مغازه در این مناطق بالا و تا حدود 100 میلیون تومان در ماه می رسد بنابراین فروشندگان نیز بخشی از هزینه کسب را به قیمت عرضه محصولات اضافه می کنند.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
تنوع محصولات چوبی و کیفیت آنها اما در بازار تقریبا مناسب است. این در حالی است که بخشی از مواد اولیه این مصنوعات یعنی پارچه آن در استان یزد تولید می شود و تولیدات استان یزد در این زمینه پرآوازه است و شهروندان انتظار دارند در این شرایط مصنوعات چوبی با قیمت مناسب تری در بازار یزد عرضه شود.
گلایه از گرانی وسایل چوبی
یکی از شهروندان یزدی گفت: دست مبل که در استان قم یا تهران کمتر از 20 میلیون تومان است در بازار یزد بیش از دو برابر تا حدود 50 میلیون تومان عرضه می شود و هر چه قدر هم تولیدکننده نبودن یزد در این حوزه مطرح باشد، باز این قیمتها اصلا قابل قبول نیست.
نگار زینی در گفت و گو با بازار اضافه کرد: بسیاری از مبل فروشی ها هم در نقاط گران قیمت شهر فعالیت می کنند و همین قیمت منطقه نیز در قیمت عرضه مبل تاثیربسزایی دارد از این رو بسیاری از یزدی ها وسایل چوبی خود را از یزد خریداری نمی کنند.
وی افزود: ایجاد یک منطقه متمرکز عرضه محصولات چوبی با توجه به ایجاد رقابت می تواند در مدیریت قیمت این محصولات در بازار یزد تاثیرگذار باشد و پراکندگی این واحدها به ویژه در مناطق گران شهر یزد باعث شده است که قیمت ها هم سر به فلک بکشد در حالی که اگر شهرکی به این موضوع اختصاص پیدا کند تاثیر عوامل بیرونی از جمله منطقه و اجاره مغازه در قیمت عرضه کاهش خواهد یافت.
دردسرهای متمرکز نبودن مراکز عرضه
یکی از فروشندگان مبلمان در یزد هزینه های کاسبی را از عوامل تاثیرگذار در قیمت عرضه مبل و سایر مصنوعات چوبی در یزد دانست و افزود: این موضوع در کنار تولید نشدن این محصولات در یزد هزینه های عرضه را افزایش داده و فعالان صنف مجبورند که به دلیل بالا بودن اجاره و هزینه های حمل مبل را گران تر از استان های تولیدکننده از جمله تهران و قم عرضه کنند.
بسیاری از یزدی ها اجناس چوبی خود را از بازار سایر استان ها تامین کنند در حالی که اگر بازار متمرکزی مانند بازار مبل تهران در یزد شکل بگیرد و فعالان صنف در یک محدوده متمرکز شده و هزینه های مغازه داری کاهش یابد
رضا احمدی در گفت و گو با بازار افزود: استان یزد یکی از استان های تولید کننده بزرگ پارچه های مبلی است و باید حمایت های لازم صورت گیرد که مصنوعات چوبی در یزد تولید شوند در این صورت قیمت ها تعدیل می شود اما به دلیل نبود حمایت و هزینه های بالای تولید، اکثرا محصولات خود را از استان های دیگر تامین می کنند که باعث بالا بودن قیمت عرضه در یزد نسبت به سایر استان ها می شود.
وی اضافه کرد: همین موضوع باعث شده است که بسیاری از یزدی ها اجناس چوبی خود را از بازار سایر استان ها تامین کنند در حالی که اگر بازار متمرکزی مانند بازار مبل تهران در یزد شکل بگیرد و فعالان صنف در یک محدوده متمرکز شده و هزینه های مغازه داری کاهش یابد، قطعا قیمت ها هم به استان های تولید کننده نزدیک تر می شود.
این فعال صنف چوب اما کیفیت مصنوعاتی که در یزد تولید می شود را مناسب ارزیابی کرد و افزود: با توجه به اینکه یزدی ها دیر به دیر مبلمان و وسایل چوبی را تعویض می کنند معمولا اجناس با کیفیت را خریداری می کنند از این رو فروشندگان هم عمدتا اجناس با کیفیت را از بازار تولیدکننده خریداری و در یزد عرضه می کنند.
بالا بودن اجاره و نبودن فضای رقابتی
رییس اتحادیه چوب یزد در گفت و گو با بازار بیان کرد: خوشبختانه در استان یزد بروزترین مبلمان را داریم و با توجه به تکنولوژی در صنعت چوب و مبلمان توسعه زیادی داشته است است اما به دلیل بالا بودن هزینه های اجاره و نبود فضای رقابتی شاهد بالا بودن قیمت مصنوعات چوبی در یزد نسبت به سایر استان ها هستیم.
رضا دهقان منشادی با تاکید بر تاثیر افزایش نرخ دلار و گران شدن مواد اولیه وارداتی بر قیمت مصنوعات چوبی، افزود: به این ترتیب قیمت نهایی عرضه در یزد بالا می رود و مصرف کنندگانی که وسایل خود را از یزد خریداری می کنند، باید هزینه بالاتری پرداخت کنند و امید است که با راه اندازی شهرک چوب این معضل رفع شود.
ساخت شهرک چوب یزد از سال 1399 آغاز شده و در مسیر رشد و پیشرفت قرار دارد. قطعه بندی و جدول گذاری توسط شهرداری به اتمام رسیده و با همکاری های لازم این طرح به مرحله اجرا می رسد
وی با اشاره به اینکه تکمیل شهرک چوب یزد به ثابت قیمت کمک می کند، افزود: ملک در اختیار، ایجاد فضای رقابتی و بدون ریسک بودن شرایط از فواید ایجاد شهرک چوب است که بسیاری از شهرهای کوچک کشور نیز از آن برخوردار هستند.
روند ساخت شهرک چوب در یزد
رییس اتحادیه چوب یزد از راه اندازی شهرک چوب با همکاری شهرداری و شورای شهر خبر داد و افزود: ساخت شهرک چوب یزد از سال 1399 آغاز شده و در مسیر رشد و پیشرفت قرار دارد. قطعه بندی و جدول گذاری توسط شهرداری به اتمام رسیده و با همکاری های لازم این طرح به مرحله اجرا می رسد.
وی ادامه داد: امید است که با راه اندازی این شهرک شاهد مدیریت قیمت عرضه در یزد باشیم هر چند گرانی مواد اولیه نیز در قیمت محصولات چوبی بسیار تاثیرگذار است و شاهد افزایش 20 درصدی قیمت عرضه در بازار یزد نسبت به سال گذشته هستیم و همین موضوع هم تقاضای خرید را کاهش داده است.
بالا بودن قیمت عرضه مصنوعات چوبی به ویژه مبلمان بسیاری از مشتریان بومی این بازار را فراری داده و به سمت بازار استان های تولیدکننده سوق داده است. امید است که شهرک چوب راهگشای رونق بازار مبل و تعدیل قیمت عرضه در یزد باشد تا کم کم شاهد رونق بازار و ورود تولیدکنندگان به این عرضه باشیم چرا که یزد در زمینه تولید پارچه های مبلی جایگاه مهمی دارد و اگر مصنوعات چوبی هم در کنار این صنعت شکل بگیرد ارزش افزوده بیشتری نصیب استان و تولیدکنندگان آن خواهد شد.
-
پنجشنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۳ - ۰۸:۱۴:۴۰
-
۷ بازديد
-
-
خبر یزد
لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/680189/